ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English
GEZIEN DE ONTWIKKELINGEN RONDOM CORONA (COVID-19) ZAL UIT VOORZORG HET KANTOOR GESLOTEN ZIJN TOT NADERE BERICHTGEVING.

Arrangementen

Graag doen wij u een aantal suggesties voor de invulling van een (mid)dagprogramma in Edam-Volendam en directe omgeving.
Het programma kunt u zelf samenstellen uit de hieronder genoemde activiteiten. Als u uw wensen aan ons kenbaar maakt,
stellen wij graag een programma op maat voor u samen dat u dan op eigen gelegenheid of onder leiding van een VVV-gastvrouw/-heer kunt volgen.
Alle prijzen zijn onder voorbehoud en incl. BTW.


Fort-Lunch-Rondvaart (Edam Unesco Arrangement)

Ga naar reserveringsformulier »

 

NIEUW: Het Edam Unesco Arrangement (deelname vanaf acht personen en in het seizoen: april t/m oktober)

In een grote cirkel rond de hoofdstad staan 45 forten: de Stelling van Amsterdam. Samen met dammen, dijken, sluizen, gemalen, genieloodsen en kazematten vormen ze de verdedigingslinie van Amsterdam.

Sinds 1996 staat de Stelling van Amsterdam op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Omringd door hoge boomwallen is het Fort bij Edam, een van de best bewaard gebleven forten, een goed thuis voor allerlei planten en dieren. Er groeien hier meer dan 180 plantensoorten, waaronder achttien korstmossen, op een van de muren.

In dit arrangement bezoekt u van 11.00 tot 12.00 uur het Fort bij Edam met toelichting van een deskundige gids. 

Na het bezoek aan het Fort loopt u naar het rond 1920 gebouwde Strandbad Paviljoen aan het Water. Binnen of buiten, u zit direct aan de waterkant van het huidige Markermeer, vroeger de Zuiderzee en daarvoor Het Almere genoemd.

Uw lunch wordt geserveerd van 12.30 tot 13.30 uur.  

U krijgt een drankje naar keuze (bier, wijn, fris, verse muntthee, cappuccino, enz), tafelbroodjes met kruidenboter/tapanade, Edammer kaasblokjes en olijven, een Waldkornbol gezond met Edammer kaas òf een bol met tonijnsalade en uiteraard tafelwater.

Voor de kids is er een drankje naar keuze, pannenkoek of een plateau unique met frietjes, appelmoes en snack en een ijsje om af te koelen. En, de kinderen hebben vrij toegang tot de naastgelegen speeltuin. 

Na de lunch loopt u naar de zeesluis, destijds één van de grootste waterbouwkundige constructies in Holland, waar de koeboot van het VVV klaar ligt om u rond te varen door de grachten (hier havens genoemd) van Edam.

Het oude centrum is beschermd stadsgezicht en telt alleen al 180 rijksmonumenten; vergaap u aan de mooie gevels, pakhuizen, jaartallen en gevelstenen.

Na de rondvaart van ongeveer een uur bent u, ervaringen rijker, weer terug. 

 

 

Inlichtingen:
11.00 - 12.00 uur bezichtiging Fort bij Edam (Unesco Wereld Erfgoed)
12.30 - 13.30 uur lunch Strandbad (Paviljoen aan het Water)
13.45 - 14.45 uur rondvaart vanaf de zeesluis per koeboot/praam door historisch Edam
 
Locatie: Edam
Prijs vanaf: € 29,50 p.p.
Tarieven:
Voor slechts € 29,50 p.p. krijgt u drie verschillende onderdelen: een bezoek aan het Fort bij Edam, een heerlijke lunch bij het Strandbad Paviljoen aan het Water en een rondvaart per koeboot door de grachten van Edam. Gratis parkeren en alles op loopafstand.
Het arrangement gaat door bij minimaal acht deelnemers, het maximum aantal deelnemers is twintig.

Begeleiding
Het is ook mogelijk dit arrangement onder begeleiding van een VVV-medewerker te doen (bijv. een groep met ouderen). U betaalt dan een toeslag van € 50,00.

Direct online boeken / Informatie aanvragen


BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner