Concert Vignolle Ensemble

Datum: zondag 15 december 2019

Jong strijkensemble speelt Boheemse muziek

Op zondag 15 december om 15.00 uur geeft het jonge Vignolle Ensemble een klassiek concert in de Lutherse Kerk in Edam met de titel Bohemian Fantasy. Op de lessenaar staan romantische werken van Boheemse componisten: Twee walsen van Antonín Dvořák, de Suite voor strijkers van Leoš Janáček en de Serenade voor strijkers van de veel minder bekende componist Josef Suk, de latere schoonzoon van Dvořák.

Het jonge strijkersgezelschap Vignolle Ensemble ontstond in 2012 als een projectorkest. Nu, zeven jaar later, is het uitgegroeid tot een volwaardig strijkorkest met een reeks succesvolle concertseries in binnen- en buitenland op zijn naam. Het orkest bestaat uit ambitieuze amateurmusici tussen de 20 en 35 jaar, die naast hun studie of werk een grote passie hebben voor klassieke muziek. Het geheel staat onder leiding van dirigent Eduardus Lee (1987).

Een van de leden van het ensemble is altvioliste Emmely Siebrecht, geboren en getogen Edamse: “Ik heb al vaak met Psallite en dirigent Frans Koning in De Swaen gespeeld. De akoestiek van de kerk is perfect voor strijkorkest en ik speelde al jaren met de gedachte eens een concert te organiseren in ‘mijn’ Edam. Heel leuk dat het nu staat te gebeuren, en dan ook nog met zo’n waanzinnig mooi programma.”

Het orkest reist jaarlijks af naar Noord-Frankrijk, waar het concerten geeft en educatieve activiteiten voor kinderen organiseert. Emmely: “Het Vignolle Ensemble wil verbinding creëren door middel van muziek. Onze concerten zijn toegankelijk voor iedereen, of je nu wel of niet bekend bent met klassieke muziek. We hopen dat ons enthousiasme en de liefde voor de muziek en elkaar aanstekelijk werkt!”

Foto © Eduardus Lee

Vignolle Ensemble speelt Bohemian Fantasy

Romantische werken van Boheemse componisten door een jong strijkensemble

Programma o.l.v. dirigent Eduardus Lee (1987):
Dvořák - Twee walsen

Janáček - Suite voor strijkers

Suk - Serenade voor strijkers

Locatie: De Swaen (Lutherse Kerk) Voorhaven 135 Edam     Bekijk kaart »

Tarieven: Entree € 12,=/€ 8,= (CJP, Studen, 65+ Bestel kaarten via www.concert4you.nl of kaartje aan de deur