ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English
GEZIEN DE ONTWIKKELINGEN RONDOM CORONA (COVID-19) ZAL UIT VOORZORG HET KANTOOR GESLOTEN ZIJN TOT NADERE BERICHTGEVING.

Evenementen

Edam-Volendam is volop in beweging. Op deze evenementen-agenda vindt u activiteiten uit de regio Edam-Volendam.


De Gelaarsde Poes

Datum: vrijdag 20 maart 2020 - zondag 29 maart 2020
Tijd: 20:00 uur - 22:30 uur

Toneelvereniging d'Ye brengt binnenkort een voorstelling voor jong en oud: De Gelaarsde Poes. Een moderne versie van het bekende sprookje, speciaal voor het RO Theater bewerkt door Don Duyns en nu door d'Ye op de planken gezet in De Singel.

 

Na de dood van zijn vader erft molenaarszoon Jaap enkel de kat, verder bezit hij niets meer. Maar dat beest is razendslim en krijgt het voor elkaar zijn baasje rijk en gelukkig te maken. Wanneer ze samen door een bijzonder land trekken, Biechtenstein, op zoek naar eten en werk, weet de poes via slimme streken en mooie praatjes het vertrouwen van de koning te winnen en een plek aan het hof te verwerven voor zichzelf en zijn baasje. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is prinses Wendy echt zo lief als ze er uit ziet? En hoe lang kunnen leugens standhouden?

 

De Gelaarsde Poes is een vrolijke, muzikale voorstelling vol driedubbelrollen en kolderieke verkleedpartijen, waarbij de kinderen kunnen genieten van het spannende sprookje en de ouders (en grootouders) van de subtiele, gelaagde humor.

 

De rollen worden gespeeld door Steven Boegem, Bouke Bouma, Maarten Groot, Esmee Kaan, Paul van Kaathoven, Pauline Kuenen, Riet Peereboom, Marjolein Schilder, Noa van Tuijl en Charlotte Vlugt. De regie is in handen van Mijs Heesen.

 

D'Ye speelt De Gelaarsde Poes zes keer: op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 maart, en een week later op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart in De Singel. De voorstellingen op vrijdag en zaterdag beginnen om 20.00 uur (foyer open om 19.00 uur) en zondagmiddag om 14.00 uur (foyer open om 13.00 uur). 


Locatie: De Singel Burgemeester Versteeghsingel 5b 1135 VT Edam     Bekijk kaart »
 
Tarieven: kinderen t/m 16 jaar: € 6,00; donateurs € 7,00 en niet-donateurs € 11,00.
 
Soort: Toneel
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner