Vanaf 2 november 2020 van maandag t/m vrijdag gesloten. Zaterdag en Zondag open van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De Halve Maen

Datum: woensdag 19 augustus 2020 - donderdag 31 december 2020

Bezichtingingen op de Halve Maen in Volendam zijn vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Vanwege de huidige COVID-19 maatregelen kan er per tijdslot voor maximaal 25 personen geboekt worden. U kunt vooraf reserven via de website van de Halve Maen of ter plekke boeken (alleen pin-betaling).

Bezoek het ontdekkingschip de Halve Maen, ook een goed idee voor de herfstvakantie

Tijdens de bezichtiging maakt u kennis met verschillende stations op het schip. De achterkamer, de kaapstander, het overloop dek en de bak waar het eten werd bereid. Er zijn vrijwilligers aanwezig die een extra uitleg kunnen geven en ruimte hebben voor vragen. De kans is groot dat dit schip in Edam of omgeving is gebouwd. In ieder geval voer de Halve Maen begin 17e eeuw met kapitein Henry Hudson de oceaan over. Luister naar de connectie tussen het eiland Mannahatta en de Beemsterpolder en nog veel meer.

Wij vragen u rekening te houden met de geldende COVID-19 maatregelen. Met uw boeking verklaart u geen gezondheidsklachten te hebben. (neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celcius) en/ of benauwdheid).

Verder gelden de volgende maatregelen:

• Houd 1,5 meter afstand
  • Betaal met PIN of telefoon
  • Vermijd lichamelijk contact
  • Hoest en nies in de elleboog

Locatie: Haven Volendam     Bekijk kaart »

Tarieven: Volwassenen € 6,50 Kinderen tot 14 jaar € 3,50 Vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur

Soort: Museum
E-mail adres: ahoy@halvemaen.nl