De Halve Maen

Datum: woensdag 19 augustus 2020 - donderdag 1 oktober 2020

Bezichtingingen op de Halve Maen in Volendam zijn mogelijk van 14 augustus tot en met 30 september van 09.00 uur tot 17:15 uur. Vanwege de huidige COVID-19 maatregelen kan er per tijdslot voor maximaal 25 personen geboekt worden.

Bezoek het ontdekkingschip de Halve Maen.

Tijdens de bezichtiging maakt u kennis met verschillende stations op het schip. De achterkamer, de kaapstander, het overloop dek en de bak waar het eten werd bereid. Er zijn vrijwilligers aanwezig die een extra uitleg kunnen geven en ruimte hebben voor vragen. De kans is groot dat dit schip in Edam of omgeving is gebouwd. In ieder geval voer de Halve Maen begin 17e eeuw met kapitein Henry Hudson de oceaan over. Luister naar de connectie tussen het eiland Mannahatta en de Beemsterpolder en nog veel meer.

Wij vragen u rekening te houden met de geldende COVID-19 maatregelen. Met uw boeking verklaart u geen gezondheidsklachten te hebben. (neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celcius) en/ of benauwdheid).

Verder gelden de volgende maatregelen:

• Houd 1,5 meter afstand
  • Betaal met PIN of telefoon
  • Vermijd lichamelijk contact
  • Hoest en nies in de elleboog

Locatie: Haven Volendam     Bekijk kaart »

Tarieven: Volwassenen € 6,50 Kinderen tot 14 jaar € 3,50

Soort: Museum