IVO DE WIJS en PIETER NIEUWINT

Datum: zondag 13 juni 2021

IVO DE WIJS en PIETER NIEUWINT met hun ‘Literair Variété’.

Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling: Ivo de Wijs komt naar onze kerk en nog wel met Pieter Nieuwint!

Het begon per ongeluk: jaren geleden moesten Pieter Nieuwint en Ivo de Wijs op een laat moment inspringen voor een zieke collega. Het publiek waardeerde het inderhaast samengestelde programma en Ivo en Pieter vonden het heerlijk om (bijna twintig jaar na de opheffing van het Kabaret Ivo de Wijs) weer eens samen op de planken te staan. De inderhaast samengestelde serie verzen en liedjes groeide uit tot een weloverwogen, maar tintelende show.

Woorden en noten doen het werk. Geen nieuwe cabaretstart, geen nostalgische terugblik, geen stand-up comedy, maar een liefderijk en vreugdevol eerbewijs aan Tekst en Muziek door twee vrienden die als prille studenten voor het eerst samen optraden op 22 januari 1965 – inderdaad, dat is inmiddels ruim een halve eeuw geleden.

Het oude versje heeft zijn gelding nog lang niet verloren:

Pas als wij gaan lijden
Aan plankenkoorts en drempelvrees
Verlaten wij beiden
De vaderlandse podiae’s

Toegang € 20,--, aanvang 15.30 uur

Volgende programma's in de Kerk van Beets:

18 juni                  20.15 uur             AlascA

20 juni                  14.00 uur             Kindervoorstelling

3 juli                   15.30 uur             Case Mayfield

17 juli                   15.30 uur             Nadja Filtzer

8 augustus         15.30 uur             ‘Een middagje Amsterdam’  Amsterdams Volkskoor

21 augustus       22.00 uur               Hans Dulfer

Locatie: Kerk van Beets Beets 51 1475 JD Beets     Bekijk kaart »

Tarieven: Toegang € 20,- p.p.

Soort: Cabaret
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner