ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Evenementen

Edam-Volendam is volop in beweging. Op deze evenementen-agenda vindt u activiteiten uit de regio Edam-Volendam.


OMD 2019 Edam - Zeevang

Datum: zaterdag 14 september 2019 - zondag 15 september 2019
Tijd: 11:00 uur - 17:00 uur

 

De Open Monumentendag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur op diverse locaties in Edam, Volendam en De Zeevang.

In totaal zijn 36 locaties -verdeeld over Edam, Volendam en Zeevang- te bezichtigen.

Het boekje met de rondwandelingen langs de (gratis) te bezoeken monumenten is verkrijgbaar op het VVV kantoor, Damplein 1 in Edam en bij de VVV, Zeestraat 37 in Volendam.

 

De gemeente Edam-Volendam heeft voor het Open Monumentendag weekend een zeer veelzijdig programma. Zo zijn er niet alleen kerken en openbare monumenten open maar zullen ook een aantal (nieuw toegevoegde) privé Rijksmonumenten hun deuren openen.

Op meerdere locaties zullen in samnwerking met het Waterlands Archief exposities worden georganiseerd, is er live muziek en zijn er ook tal van horeca gelegenheden open welke allemaal in monumentale panden zitten.

 

Het programmaboekje zal binnenkort ook online beschikbaar zijn evenals wandel- en fietsroutes langs de monumenten.

 

Op zondag 15 september zal beiaardier Frits Reynaart van 13.30 tot 14.30 uur spelen op het carillon van de speeltoren in Edam. In hartje Edam luisteren naar dit bijzondere carillon is prachtig!

 

Opening.

Op zaterdag 14 september zal het Open Monumentendag weekend feestelijk worden geopend in Art Hotel Spaander. Koffie en de echte Volendamse "dikke koek" staan om 10.00 uur klaar.

 

In Edam: Stadhuis/VVV; Kerk De Swaen; Zuidpoldermolen; Fort bij Edam; Heilige Nicolaaskerk; Edams Museum; Kerk Vermaning; Grote Kerk; De Proeve; Woonhuis Breestraat 8; Woonhuis Kleine Kerkstraat 12; Proeflokaal De Knijp; Scheepswerf Groot Slot; "NUT" huis.

 

In Zeevang: Oosthuizen: Schooltje van Dik Trom; Etersheimer Braakmolen; Woonhuis Raadhuisstraat 42; Grote Kerk Oosthuizen.

Beets: Kerk te Beets; Brandweerhuisje

Middelie: Pastorie Middelie 76; Kerk Middelie 79

Kwadijk: Station Kwadijk; Vereniging Oud Quadijk op nr. 125; Hervormde Kerk Kwadijk; Rustpunt Boerderij Wennekers Hobrede 16.


Locatie: Edam, Volendam en De Zeevang     Bekijk kaart »
 
Soort: Open Monumentendag
BannerBannerBannerBanner