Pieperrace

Datum: zaterdag 6 april 2019 - zondag 7 april 2019

Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 organiseert de Stichting Pieperrace Volendam voor de 35e keer de Pieperrace op het zuidelijke deel van het IJsselmeer.

Deze wedstrijd voor traditionele zeilschepen houdt de herinnering in ere hoe de Volendammer Kwakken (grote botters die alleen in Volendam voorkwamen), gedurende de periode 1943-1945, werden gebruikt om aardappelen (piepers) over te zeilen vanuit Friesland. De piepers waren -onder andere- bestemd voor de Amsterdamse ziekenhuizen.

Deze race voor platbodems is een test voor het nieuwe zeilseizoen 2019.

De bruine vloot (het varend erfgoed) bestaat uit verschillende klassen platbodems: Tjalken, Aken, Skûtsjes, Klippers en Visserijvaartuigen.

Schitterend zichtbaar vanuit de haven van Volendam, vanaf de dijk tussen Volendam en Edam of het terras van het Strandbad.

Locatie: Haven Volendam en Markermeer     Bekijk kaart »

Soort: Bruine vloot, begin van het vaarseizoen