Psallite brengt Barok

Datum: zondag 22 september 2019

Als afsluiting van de serie Wandelconcerten van deze zomer geeft het koor Psallite Edam op 22 september een concert in De Swaen onder het motto 'Pareltjes uit de Barok'.

Daarbij wordt het begrip 'barok' ruim opgevat. Op het programma staan motetten en anthems uit de 17e en 18e eeuw; o.a. het vrolijke "Rejoice in the Lord Alway" van Henry Purcell, een dubbelkorig motet "Halt was du hast" van Johann Michael Bach, Psalm 117 van Georg Philipp Telemann en het motet Psallite Deo van J.S. Bach.

Stuk voor stuk pareltjes uit de barok. Bij sommige werken zal Psallite worden begeleid door een instrumentaal ensemble bestaande uit strijkers en kistorgel. Het ensemble zal daarnaast ook een aantal instrumentale stukken spelen. Het geheel staat onder leiding van Frans Koning.

Locatie: De Swaen (Lutherse Kerk) Voorhaven 135 Edam     Bekijk kaart »

Tarieven: Toegang gratis. Collecte bij de uitgang.