ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Evenementen

Edam-Volendam is volop in beweging. Op deze evenementen-agenda vindt u activiteiten uit de regio Edam-Volendam.


Tim Knol

Datum: donderdag 16 september 2021
Tijd: 21:00 uur - 23:00 uur

Tim Knol is er weer helemaal klaar voor om zalen te vullen met zijn prachtige akoestische liedjes!

 

Singer-songwriter Tim Knol brak in 2010 door met zijn titelloze debuutalbum en de single Sam. Daarna verschenen bij het gerenommeerde Excelsior-label de platen Days, Soldier On en Cut The Wire. Met zijn countryband Blue Grass Boogiemen maakte hij het album Happy Hour.

 

Al vroeg in zijn loopbaan werden veel van Knols jongensdromen werkelijkheid:

spelen op grote podia, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. In dat prille stadium zette Knol wel een vraagteken achter dat hele rock ’n’ roll-gebeuren. Desondanks heeft hij het grillige pad van rock ’n’ roll bewandeld, doch niet zonder kleerscheuren. Door het oog van de storm des succes is er veel verloren gegaan.

 

“Die gouden jaren met Duijf [Matthijs van Duijvenbode], dat was een hele andere wereld, een soort explosie. Pinkpop, Lowlands, ik stond overal. Het ging maar door. Er leek geen einde aan te komen. Toen het einde er opeens wél rigoureus was viel ik keihard neer, plat op mijn smoel. Zo voelde het tenminste, ik was toen 23. Vanaf dat moment moest ik het zelf doen. Alles leek tot dat moment vanzelf te gaan. Het was ook gewoon te makkelijk bij mijn eerste twee platen.”

 

De nu 31-jarige Knol vindt nog steeds exact dezelfde dingen belangrijk als toen hij voor het eerst in de platenkast van zijn vader rommelde. Hij stond er ook tijdens de grote succesjaren nooit alleen voor: de hechte vriendschappen, diepgewortelde liefde en natuurlijk die sweet, sweet melodies zijn altijd in de buurt gebleven.

 

In 2014 maakte Knol, die in onder meer Neil Young en Ryan Adams grote inspiratiebronnen ziet, een plaat met garagepop-kliek The Miseries. Door het ongedwongen spelplezier en de onderlinge camaraderie met zijn bandmaatjes verdwenen bij hem veel creatieve remmingen. Hij vond met The Miseries eindelijk een acceptabel antwoord op die prangende vraag van zijn eerste hit

Sam: rock ’n’ roll betekent het omarmen van persoonlijke vrijheid, zonder belemmering van angst of vertwijfeling.

 

 


Locatie: De Harmonie Voorhaven 92-94 Edam     Bekijk kaart »
 
Tarieven: Toegang € 19,00 reserveren via website
 
Soort: Culturele activiteiten
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner