ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Evenementen

Edam-Volendam is volop in beweging. Op deze evenementen-agenda vindt u activiteiten uit de regio Edam-Volendam.


'Verhalen van Edam'

Datum: dinsdag 8 juni 2021 - zondag 31 oktober 2021
Tijd: 10:00 uur - 16:30 uur

'Verhalen van Edam, nieuwe aanwinsten uit het jaar 2020' is de door Corona uitgestelde expositie waarmee het Edams Museum het zomerseizoen 2021 opent.

Volgens planning op 8 juni, maar kijkt u ook op de website van het museum voor het laatste nieuws omtrent de openingstijden in relatie tot de richtlijnen van het RIVM.

 

De tentoonstelling is een bedankje aan alle mensen die ons een warm hart toe dragen, met in het bijzonder de schenkers van wie wij in het jaar 2020 prachtige kunstwerken en andere objecten hebben mogen ontvangen. Door schenkingen kan een klein museum zoals het onze, toch blijven bouwen aan een mooie grote collectie.

 

In de tentoonstelling “Verhalen van Edam” staan niet alleen de kunstwerken centraal, maar ook de schenkers! Wat is het verhaal achter het kunstwerk? Wat is het verhaal van de schenker?

Na de overdracht van een object aan een museum verliest deze zijn oude context. Van een ‘schilderij boven de bank’ of ‘de geërfde zilveren kandelaar van oma’ wordt iets een museumobject en verdwijnt het oude verhaal. In deze tentoonstelling vertellen we ook dít verhaal van het kunstwerk. Het is op deze manier een prachtig geheel geworden. Een tentoonstelling met objecten die in eerste instantie niets met elkaar te maken hebben. De verhalen verbinden hen.
Het is een tentoonstelling door en voor Edammers .


Locatie: Edams Museum Damplein 1 Bovenverdieping Stadhuis     Bekijk kaart »
 
Soort: Tentoonstelling
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner