ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English
GEZIEN DE ONTWIKKELINGEN RONDOM CORONA (COVID-19) ZAL UIT VOORZORG HET KANTOOR GESLOTEN ZIJN TOT NADERE BERICHTGEVING.

Evenementen

Edam-Volendam is volop in beweging. Op deze evenementen-agenda vindt u activiteiten uit de regio Edam-Volendam.


Vliegerfeest bij de molen

Datum: zondag 14 juli 2019
Tijd: 11:00 uur - 17:00 uur

Kom kijken naar de spectaculaire vliegers die vandaag bij Molen De Breek worden opgelaten. Rondom de molen is er een vliegdemonstratie met Japanse vliegers, bijennesten en historische westerse vliegers.

De Japanse vliegers zijn gemaakt naar afbeeldingen uit de 18e- en 19e eeuw. Japan heeft een rijke vlieger-traditie, veel soorten en maten, van 50 cm tot wel 12 meter hoog, rond, vierkant, langwerpig, maar altijd mooi beschilderd en gemaakt door Kas Horn.

Daarnaast ziet u de zogeheten bijennestvliegers: Geinspireerd door de merkwaardig ogende vliegers met vierkante doosjes, die de Fransman Joseph Lecornu rond 1900 bouwde. U kunt een variant bewonderen met 6-kantige doosjes. Het zijn unieke vliegende kunstwerken met een doorsnede tot 4 meter en een oppervlakte van maximaal 20 vierkantemeter, die voor zover bekend nog nooit door iemand anders zijn nagebouwd.

Tot slot kunt u Historische westerse vliegers bewonderen, de zogeheten eenlijnsvliegers: een driedimensionale gevleugelde doosvlieger, maar ook Sauls, Roloplans, Monoplans, Uljanins, en Nickels.

En, oh ja, je kan op deze dag ook je eigen vlieger oplaten. Een echt Vliegerfestival dus.


Locatie: Molen De Breek Etersheimerbraakweg 1474 MV Oosthuizen     Bekijk kaart »
 
Tarieven: Gratis toegang
 
Soort: Vliegerfeest
E-mail adres: info@debreek.com
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner