Waterlands Orgelfestijn 2021

Datum: woensdag 14 juli 2021 - woensdag 11 augustus 2021

Dit jaar zijn er weer orgelconcerten te bluisteren op de woensdagavonden, aanvang 20.00 uur.

De Stichting Orgelkring Waterland, organisator van de serie, is in 1974 voortgekomen uit de Vereniging van Orgelvrienden. Deze werd in 1947 opgericht.

Het Waterlands Orgelfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement van de stichting.

14 juli Monnickendam Grote Kerk, Tjeerd & Marja van der Ploeg

21 juli Edam Grote Kerk, Willem Poot

28 juli Purmerend Nicolaaskerk, Henk Verhoef

4 augustus Oosthuizen Grote Kerk, Frank van Wijk

11 augustus Edam Grote Kerk, Matthias Havinga

Te beluisteren zijn het Gertenhauer-orgel en het Schotse Bruce orgel (Monnickendam), het Smit-orgel (Edam), het Garrels-orgel (Purmerend) en het authentieke 16e eeuwse orgel in middentoon-stemming in Oosthuizen.

Locatie: Grote Kerk Monnickendam, Edam en Oosthuizen en de Nicolaaskerk in Purmerend.     Bekijk kaart »

Tarieven: Volwassenen € 10,00 / Donateurs € 8,00 Kinderen (onder begeleiding) tot 12 jaar gratis U dient te reserveren op www.orgelkringwaterland.nl

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner