ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Edams museum (het Steenen Coopmanshuys)

Adres: Damplein 1, Edam     Bekijk kaart »
Soort: Museum
Telefoon: 0299-372 644
E-mail adres: info@edamsmuseum.nl

Openingstijden vanaf 1 november t/m 1 april: 

Open op zaterdag & zondag van 10.00 - 16.30 uur.

 

Vanaf 1 april geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 - 16.30 uur.

 

Vanwege beperkte bezetting van het Coopmanshuys en het Stadhuis, worden er elke week andere openingstijden gehanteerd. Houd deze in de gaten tijdens het inplannen van uw bezoek. Zie update op website!

 

Coopmanshuys: 10.00-16.30
 

Stadhuis:
 

Het Edams Museum is een van de oudste musea in Noord-Holland. Het vertelt, op twee monumentale locaties midden in het centrum, het verhaal over de rijke historie van Edam: scheepsbouw, keramische industrie, architectuur, notabele families en het gewone dagelijkse leven. De collectie is zeer divers en bestaat onder andere uit klassieke en moderne schilderijen, keramiek, bodemvondsten, meubels, en allerlei andere curiosa. Kortom, alles wat met de geschiedenis van Edam te maken heeft.

 

Het Steenen Coopmanshuys, Damplein 8

Het Edams Museum (no.8) is gevestigd in het oudste stenen huis van Edam.  Het werd omstreeks 1540 gebouwd voor een vermogend koopman, een graanhandelaar. Eeuwenlang was het pand in particuliere handen, totdat de toenmalige gemeente Edam het in 1895 aankocht met de ambitie er een stadsmuseum in te vestigen. Het Steenen Coopmanshuys is nog altijd prominent gelegen aan de hoge Damsluis. Wie hier binnenstapt waant zich in de Gouden Eeuw. Neem je kinderen mee en ervaar de unieke drijvende kelder.

Het Stadhuis van Edam, Damplein 1
Op de eerste verdieping van het oude stadhuis van Edam, daterend uit 1737, bevindt zich de tweede locatie van het Edams Museum. Deze ruimtes, waaronder de monumentale burgemeesterskamer, zijn elk jaar decor voor een wisseltentoonstelling.

 

 

 

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner