Gitariste Irina Kulikova

Datum: zondag 13 oktober 2019

IRINA KULIKOVA
klassiek gitarist, afkomstig uit Rusland, met een prachtig programma

Met de zeldzame schoonheid van haar klank en haar betoverende verschijning op het podium verovert Irina Kulikova overal ter wereld de harten van het publiek.
Zij behoort tot de klasse van muzikanten die mensen diep beroeren met hun doorleefde interpretaties.

Als dochter van een Russische cellodocente begon de ontwikkeling van haar muzikale gave op zeer jonge leeftijd. Op haar vijfde kreeg ze haar eerste gitaar. Op haar achtste gaf ze haar eerste optreden. Tegen de tijd dat ze twaalf was trok ze als kind-ster door heel Rusland en speelde ze op festivals in Europa, waar ze werd ontdekt door ’s werelds leidende gitaristen.

Tegenwoordig toert Irina Kulikova heel de wereld over, met optredens op toonaangevende festivals en in concertzalen als het Amsterdams Concertgebouw, de Tchaikovsky-zaal in Moskou, de Academische Capelle in Sint Petersburg, Schloss Mirabel in Salzburg, de Palau de la Musica in Valencia, de Muashinozaal in Tokio en het Oriental Arts Centrum in Shanghai.

Zij won meer dan 30 prijzen, waaronder eerste prijzen op de prestigieuze concoursen in Italië, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Ze is cum laude afgestudeerd aan het Mozarteum in Salzburg, het Conservatorium van Maastricht en de Gnessins Academie in Moskou. Zij nam vier solo cd’s op.

Behalve uitvoerend muzikante is Irina ook een toegewijde pedagoge. Ze woont sinds 2007 in Den Haag en een deel van haar tijd in ook Los Angeles.

Wees welkom en mis dit niet, in de kerk van Beets!

Voor meer informatie: zie de website van de kerk.

Locatie: Kerk Beets Beets 51 1475 JD Beets     Bekijk kaart »

Tarieven: Toegang € 17,50 Kerk open om 15.00 uur