ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

B&B Zeevang

14 juni 2024 - Kim Tol

B&B ’s in de groene veenweide omgeving van de Zeevang

Een nachtje weg, een weekend of een mid-week in de Zeevang heeft zowel voor een korte als langere periode genoeg te zien en te beleven. Wilt u helemaal een worden met de natuur in deze prachtige omgeving, dan kiest u natuurlijk voor een overnachting bij de lokale bevolking; in een van onderstaande prachtige B&B ‘s. Deze B&B ‘s zijn stuk voor stuk echte pareltjes waar u een heerlijke tijd zult beleven. Om de keuze iets makkelijker of juist moeilijker te maken vertel ik u in dit Blog iets meer over deze verschillende B&B ‘s. Uiteraard heb ik onderstaande B&B ’s zelf even getoetst en hoe leuk was dat! Een paar mini vakanties in de omgeving vlak naast het dorp waar je woont, dat was een aparte ervaring maar zeker de moeite waard. Genoeg gekletst, ik neem u hieronder mee in mijn bevindingen.

Bed & Breakfast Zonneweelde:

Is een B&B gelegen in Oosthuizen aan de Oosteinde weg. De B&B of beter gezegd het kleine pension bevindt zich in de geheel verbouwde boerderij en beschikt over 8 mooie ingerichte kamers die voorzien zijn van een badkamer. Er kan ontbeten worden in de gezellige ontbijtzaal waar je echt een fantastisch uitzicht hebt op het Hollandse polderlandschap. Wat ik persoonlijk heel leuk vond was de recreatiezaal daar kan je in de avond zitten, een spelletje spelen en of genieten van een drankje en een hapje. De B&B is centraal gelegen en op de fiets die ook te huren is via de B&B rijd je zo de prachtige omgeving in.

https://www.zonneweelde.nl/pension/nl/index.php

B&B ‘Vivre’

Is een bijzondere B&B gelegen in Warder in een halve stolpboerderij uit 1890 aan de Warder weg. De slogan van deze B&B is als volgt; Geniet..Leef…Vrij….Ervaar….Laat en dat kan hier uiteraard allemaal. De kamers beschikken over uitzicht op de landerijen en de dijk van het markermeer, zelfs vanuit de badkamer is dit te zien. Voor je het weet sta je bijna oog en oog met een koe of een schaap. Hollandser wordt het natuurlijk niet. De oude balken aan het plafond geven de kamers een gezellige sfeer. Dit is een mooi contrast tussen oud en nieuw aangezien de kamers verder totaal gerenoveerd zijn en van alle gemakken zijn voorzien. In de ochtend wordt er bijna ontbijt op bed geserveerd. Het ontbijt staat namelijk voor je klaar om het hoekje van de deur en is zeer uitgebreid en bereid met diverse streekproducten. Wat wil je nog meer? Een sauna en een jacuzzi misschien? Ook die zijn aanwezig in deze B&B. Wel tegen betaling, maar zeker het geld waard!

https://vivrewarder.nl/

B&B D’Oude Backerij:

Is een B&B gelegen in een vrijstaand romantisch koetshuis van ongeveer 40m2. Een groot voordeel van deze B&B is dan ook de privacy. Het huis beschikt over een klein keukentje, een badkamer en een gezellige zithoek met een aansluitend buiten terras. Deze B&B bevindt zich in Beets in een groene omgeving van waaruit je wandelend of op de fiets op je gemak de omgeving kunt ontdekken. Wat ik vooral het fijnste aan deze B&B vond was het buiten terras met het daar bijhorende prachtige uitzicht.

https://bedandbreakfastboeken.nl/nederland/noord_holland/beets/

B & B Waterland:

Is een B&B gelegen in het oude polderlandschap in het dorpje Middelie aan de Axwijk op nummer 7. Daar word je bij aankomst begroet door Karin en Coen van der Kamp; de eigenaren van deze gezellige B&B. De B&B bevindt zich in het tuinhuis waar maximaal 4 personen kunnen slapen. Het tuinhuisje is van alle gemakken voorzien en beschikt zelfs over privé sanitair. Het ontbijt wordt in de ochtend bij je aan tafel geserveerd en met mooi weer kan dit ook buiten geregeld worden. Het fijne aan deze B&B is wederom het stukje privé en uiteraard de mooie aangelegde tuin waarin het tuinhuisje zich bevindt.

https://www.gites.fr/gites_bb-waterland_middelie_h2977658_nl.htm

B&B Onder aan de dijk:

Is een B&B zoals de naam al zegt, gelegen onder aan de dijk in Warder. Dit is echt de definitie van een fijn en comfortabel vakantiehuisje. Het is wederom privé en beschikt over een keuken, een badkamer, privé terras, tuin, veranda en een eigen opgang met parkeerplaats. Het ontbijt wordt verzorgd en je kunt hier ook heerlijk verblijven met kinderen. Op de vide zijn namelijk nog twee bedden te vinden naast de slaapkamer die zich beneden bevindt. De eigenaren Jennifer en René maken het je volledig naar de zin en zijn altijd daar voor vragen. Het leukste aan deze B&B is toch wel de speelse inrichting en het comfortabele interieur.

https://www.bedandbreakfast.nl/nl/a/z85L3YtQRzQw/onder-aan-de-dijk

B&B Het kerkje van Ethersheim:

Deze B&B is gelegen in het voormalige Nederlands hervormde kerkje van Ethersheim en staat slechts tientallen meters van de Zuiderzeeroute langs de IJsselmeer dijk vandaan. In het kerkje zijn twee kamers beschikbaar voor bed & breakfast. De ene kamer bevindt zich boven met een schitterend uitzicht op het Markermeer en de ander kamer beden beschikt over authentieke elementen. Belangrijk om te weten is dat het ontbijt vegetarisch is, maar daarom zeker niet minder lekker dan andere soorten ontbijt. Tussen 1 november en 1 april wordt dit op de kamer geserveerd. Ontbijt op bed, hoe lekker is dat!

https://www.hetkerkjevanetersheim.nl/

B&B Ora et Labor

Is een B&B gelegen in het gezellig Beets op nummer 31B in een boerderij uit 1913. Michiel en Marilyn zijn de eigenaren van deze B&B en ontvangen gasten hier met een zeker enthousiasme. De kamer in de B&B beschikt over een keukentje, zithoek en een eigen badkamer. Er mag ook gebruik gemaakt worden van de tuin waar zich een zitje en een barbecue bevindt. Het leuke aan deze B&B is niet alleen de landelijke omgeving maar ook de gratis eieren in de ochtend. Als de kippen eieren hebben gelegd mag je die gebruiken voor het ontbijt. Verser kan bijna niet!

https://www.oraetlabora-beets.nl/

B&B Country & lake luxury Kaakberg

Is een hele bijzondere B&B gelegen in een traditionele hooi kap, ook wel kaakberg genoemd en wordt gerund door Onny en Saskia Huisink-janse. Twee internationale theatermakers die deze B&B met 3 verdiepingen hebben ingericht aan de hand van de vele reizen die zij hebben gemaakt.  Als dit geen unieke plek is om te verblijven dan weet ik niet meer wat uniek is. Vanuit de slaapkamer is er prachtig uitzicht op het Markermeer en het beschermde natura 2000 landschap van de eeuwenoude Zeevangs polder. De hooi kap beschikt over een keuken, badkamer, woonkamer. Slaapkamers geschikt voor 4 personen en een privé terras. In het voorjaar springen de pasgeboren lammetjes in de wei, zo schattig! Wat deze B&B vooral bijzonder maakt is de bijhorende spa gelegenheid waar je kant genieten van een massage, jacuzzi of de sauna. Dit behoort toch echt wel tot de kern van ultiem genieten!

https://countryandlake.nl/nl

Hopelijk heb ik u kunnen informeren, inspireren en wellicht kunnen overtuigen tot het boeken van een van deze fantastische bovenstaande B&B’ S.

 

Meer lezen over de Zeevang en wat u in de omgeving allemaal kunt beleven?

Dan verwijs ik u graag naar onderstaande blogs

 

https://www.vvvedamvolendam.nl/nl/blogs/het-veenweidegebied-in-de-zeevang

https://www.vvvedamvolendam.nl/nl/blogs/de-zeevang-paradijs-voor-vogelaars