ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Winkelen in de straten van Edam & Volendam

1 november 2022 - Kim Tol

De stad Edam en het dorp Volendam zijn twee plekken vol historie en charme. Er zijn dan ook vele redenen om een bezoekje te brengen aan de regio. Als u er dan toch bent is het misschien leuk om naast het ontdekken van de stad ook een paar uurtjes te gaan winkelen. Aan winkelmogelijkheden is er namelijk geen gebrek. Ik vertel u er graag meer over.

Winkelen in Edam

Als ik in Edam ga shoppen dan heb ik meestal iets nodig waarvoor ik gericht heen ga, maar als u in Edam verblijft is het zeker leuk om een winkel in te stappen terwijl u de stad ontdekt. Mijn favoriete winkel in Edam is toch wel 't Pakhuys. Dit is een boekwinkel aan de Lingerzijde bij de Speeltoren. Als fervent lezer kijk ik hier altijd mijn ogen uit.

Als u van kunst & antiek houdt is het leuk om binnen te stappen bij Wilhelmina Dutch. Dit is een klein winkeltje in het centrum van Edam waar Delfts blauw, schilderijtjes met Hollandse taferelen, antiek en moderne kunst te vinden zijn.

Voor een bloemetje of een mooie vaas gaat u naar Sas bloemiste, voor kleding en schoeisel bent u bij Gunther schoenen aan het juiste adres en voor een uniek en bijzonder cadeau dient u bij de winkel De Kast te zijn aan de Lingerzijde, naast de genoemde boekhandel. Dit is tevens een Postagentschap.

Bij Gorter, bakkerij Kaandorp of bij Mastenbroek haalt u een zoete lekkernij of een heerlijk versgebakken broodje. Vooral een misbaksel van Gorter vind ik persoonlijk magnifiek lekker.

Mijn vriend houdt ontzettend van koken. Die is niet weg te slaan uit de Leuke Keuken in het hartje van Edam. Hier is van alles te vinden voor de kookliefhebber. Van keukenmachines tot specerijen.  

Uiteraard mag een souvenir uit Edam niet ontbreken. Daarvoor gaat u naar Jorritsma Souvenirs & Sieraden. Een kleine knusse gezellige winkel waar u zeker een mooi aandenken kunt vinden.

Voor het hele aanbod van gespecialiseerde winkels kunt u terecht bij de VVV voor een gratis plattegrond waar alle winkels, horeca en bezienswaardigheden staan vermeld.

Winkelen in Volendam

Als geboren en getogen Volendamse, winkel ik natuurlijk het liefst in mijn eigen dorp en daardoor weet ik hier ook alles van. Het toeval wil dat ik zelf voor een winkel in Volendam werk in de webshop. Deze winkel, Topsy fashion for the world is gelegen in het centrum dicht bij de haven aan een helling. Hier wordt dameskleding verkocht. Een grote winkel waar u met vriendinnen wel even zoet bent.

Centrum & de Dijk van Volendam

In het centrum op en rond de Dijk van Volendam zijn heel veel diverse winkels te vinden. Van juweliers tot een supermarkt en van een drogisterij tot decoratie en souvenirshops. Er zijn wel meer dan 10 dameskleding winkels te vinden en ook voor mannen zijn er 5 kledingwinkels waar geshopt kan worden. De winkels in het centrum van Volendam zijn 7 dagen per week geopend, dus de mogelijkheid om te shoppen is er eigenlijk altijd. Als het regent is er geen probleem want het winkelcentrum het Havenhof is overdekt.

Op de dijk zelf zijn diverse souvenirwinkels te vinden. Hier kunt u een aandenken bemachtigen aan Volendam in alle soorten en maten. Bij Todays Giftshop heeft u een ruime keuze aan souvenirs en bij de Hollandse markt kunt u naast souvenirs ook een paar lekkere poffertjes scoren. Ook bij Souvenir & Giftshop S. Tol, Többen Gifts and Souvenirs en bij souvenirs Jonk keizer komt u met een leuk presentje thuis.

Op zoek naar een mooi glimmend cadeautje of wilt u zich zelf iets moois aan laten meten, dan is Juwelier Piet Schilder of Juwelier Schilder Vlught een aanrader.

Iets verder weg aan de Julianaweg is een volledige woonboulevard te vinden met meer dan 30.000 m2 woongenot. Hier vindt u alles op het gebied van wonen, van keukens tot behang.

Winkelcentra in Volendam

Daarnaast zijn er nog twee winkelcentra te vinden in Volendam waar gewinkeld kan worden. De Van Baarstraat is een lange winkelstraat waar onder andere kledingzaken, drogisterijen, 1 supermarkt, een slijterij, een schoenenwinkel, de slager, bakker en andere diverse winkels te vinden zijn. Dit is ook zeker een straat die u alleen al voor de gezelligheid niet mag overslaan.

De Stient is een winkelcentrum gelegen aan de andere kant van Volendam. De winkels in dit centrum zijn gevormd in een rondje zodat u als klant als het ware door het rondje af te maken overal langskomt. Ook hier zijn kledingzaken, 1 supermarkt, 1 slager, 1 bakker, drogisterijen en zelfs een blokker te vinden.

Ik wens jullie alvast veel shop plezier toe. Zelf kom ik net terug van winkelcentrum het Havenhof en de Rituals, mijn Sinterklaas inkopen zijn alvast binnen!.