ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Boekentaxatie

Adres: Grote Kerk Edam, Grote Kerkstraat 59 1135 BC     Bekijk kaart »
Soort: Kerk
Telefoon: 06 27177625
E-mail adres: amolendijkboeken@outlook.com

Taxatiemiddag in de Grote Kerk van Edam 

  

Op vrijdag 10 mei vindt er een taxatiemiddag plaats in de Grote Kerk van Edam. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. 

  

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. 

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.” 

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”  

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in de kerk, Grote Kerkstraat 59 op vrijdag 10 mei van 14.00 tot 16.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie en andere taxatiedagen: www.molendijkboeken.nl  

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner