ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Coöp. Visafslag St. Vincentius

Adres: Haven 41, Volendam     Bekijk kaart »
Soort: Rijksmonument

De Coöp. Visafslag St. Vincentius werd in 1934 gebouwd met als oorspronkelijke functie: handel en kantoor. Het pand doet sinds de jaren '90 van de 20e eeuw geen dienst meer als visafslag. Het gebouw staat op een stuk buitendijks land aan de Haven. Het gebouw, gebouwd in de trant van het expressionisme, rust op betonnen balken, die op betonnen poten liggen, de bovenbouw is geheel van hout.

 

De grotendeels houten Visafslag is een zeldzaam en gaaf bewaard gebleven monument, gebouwd in 1934 in opdracht van de Coöperatieve Afslagvereniging G.A. St. Vincentius. De Visafslag is een bekend herkenningspunt voor bezoekers centraal gelegen aan de haven van Volendam. Bij schoolprojecten of volksfestiviteiten wordt de werkwijze van de visafslag incidenteel nagespeeld. 
Sinds 2017 is er een leerwerkbedrijf voor cliënten van de Stichting Odion in gehuisvest en worden er handgemaakte producten van de dagactiviteiten verkocht. De Visafslag is open van april tot november op dinsdag, woensdag en donderdag van 9:00 tot 16:00 uur.

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner