ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Etersheimerbraak

Adres: Etersheimerbraakweg 5, 1474 MV Oosthuizen     Bekijk kaart »
Soort: Molen
E-mail adres: info@etersheimerbraak.nl

Primeur in gemeente: Belevingsroute Etersheim

De gemeente Edam-Volendam heeft veel moois om te laten zien en interessante verhalen om te vertellen. Die van Etersheim is er een van. Zo klein als het gebied is, gelegen aan het IJsselmeer, heeft het wel het laagste punt van Noord-Holland, een oer-Hollands landschap met veel weidevogels en diverse interessante locaties waar je iets kunt leren of kunt doen. Het bezoekerscentrum De Breek is een gezellige uitspanning voor een heerlijke versnapering.
Volop redenen om een eigentijdse belevingsroute te laten maken. Bestuurslid Wil Spanjer: "Je download een app bij Het Schooltje van Dik Trom of bij De Breek en dan loop je een route van circa 3 km. Onderweg kom je belevingspunten tegen die met 'augmented reality' beelden uit het verleden laat zien. Die scan je op speciale paaltjes.  Bij het Schooltje kun je in een kaft van een Dik Tromboek stappen en daar een foto van maken. Bij de Breek ervaar je een overstroming en bij de molen zie je het werkend binnenwerk van deze molen. Op de molenweg zie je het oude treintje rijden dat in 1916 gebruikt werd bij de dijkversterking; het vervoerde klei naar de dijk, waardoor het laagste punt van Noord-Holland ontstond.
Het is verrassend hoe goed alles van allerlei kanten te zien is. Kortom: educatief met kinderen en leuk om samen te doen!"

 

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner