ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Halve Maen

Adres: Haven Volendam     Bekijk kaart »
Soort: Museum
Telefoon: 0299 708024
E-mail adres: www.halvemaen.nl

De Halve Maen in Volendam

 

Vanaf 5 juni 2021 is het VOC-schip "De Halve Maen" weer te bezichtigen onder leiding van een vakkundige gids, met inachtneming van de Covid maatregelen.

Het museum is geopend van donderdag tot en met zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Toegang alleen via een online gekocht ticket! Kijk snel of er nog een tijdslot beschikbaar is op de ticketspagina.

De Halve Maen ligt aan noordzijde van de haven, nabij de Marken Express. U kunt de Halve Maen ook 24-uur per dag zien liggen via de webcam. Zo kunt u er ook online van genieten.

Volg het laatste nieuws en de ontwikkelingen via de website, Facebook en Instagram.

 

Geschiedenis

 

Er zijn schepen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. De Halve Maen is daar één van. Het Nederlandse VOC-schip is het meest bekend als ontdekkingschip dat in 1609 vaart naar Manhattan Eiland, met de Engelse Henry Hudson aan boord.

Daarvoor had de Halve Maen als vrachtschip meegedaan aan de belangrijke bulkgoederenhandel, de zg ‘moedernegotie’, zout voor graan in de Baltische staten en dan via de stapelmarkten in Europa graan voor zilveren realen. En als echt VOC-schip was hij lang actief in interaziatische handel om met zilveren realen peper te kopen.

De Halve Maen is een uniek schip. Het enig schip dat de prille geschiedenis van Amerika, met die van zoveel andere continenten, kan verbinden. Een tijdcapsule van Nederlands maritieme scheepsbouw en scheepsvaardkunde.

Er valt echter nog veel meer over de Halve Maen te vertellen. Het is zonder overdrijven een schip vol verhalen.

 

 

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner