ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Pop- en cultuurhuis PX Volendam

Adres: Pop- en Cultuurhuis PX Volendam W.J. Tuijnstraat 15 (ingang aan de Zeestraat) 1131 ZH Volendam Openingstijden Kantoor CBW (1e etage PX): Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 17:30 uur.     Bekijk kaart »
Soort: - Bezienswaardigheid
Telefoon: 0299 – 363328
E-mail adres: www.pxvolendam.nl

Pop- en Cultuurhuis PX is een onderdeel van het Club- en buurthuiswerk Edam-Volendam. Het poppodium is lid van de VNPF (vereniging Nederlandse Podia en Festivals) en heeft een brede doelstelling en programmering. Naast landelijk en internationaal talent geven we ook veel ruimte aan lokaal en regionaal talent. Het programma van Pop- en cultuurhuis PX bestaat voornamelijk uit muziek, theater, film en lezingen. Voor het programma kijkt u op www.pxvolendam.nl

We proberen een zo’n breed mogelijk aanbod van stijlen aan te bieden maar zijn voor een groot deel van onze programmering gericht op pop, rock, indie en songwriter muziek. In songwriter muziek zijn we specialist. Zo hebben we ook een eigen songwriters guild en hebben we al diverse grote namen op dit gebied op ons podium gehad. Qua theater bieden we veel muziektheater, cabaret en jeugdtheater en op het gebied van film programmeren we maandelijks filmhuisfilms en zo nu en dan kinderfilms, jongerenfilms en films specifiek voor senioren.

Talentontwikkeling is bij ons een prioriteit. We hebben een eigen muziekschool en bandcoachingstraject waarbij we bands en muzikanten zoveel mogelijk stimuleren in hun ontwikkeling. Ook nemen we deel aan diverse samenwerkingsprojecten op het gebied van talentontwikkeling.

PX is een multifunctioneel gebouw waar wekelijks honderden tot wel duizend+ mensen gebruik van maken. Er vinden veel activiteiten plaats in het kader van sociaal-cultureel werk voor alle doelgroepen en leeftijden. Dit maakt PX een dynamische plek voor de hele gemeenschap.

Voor het programma zie de website!

 

BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner