ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Goede Vrijdag Matthäus Passion Edam

Datum: vrijdag 7 april 2023

Op Goede Vrijdag Matth­äus Passion Edam, de traditie voortgezet

 

In de Grote Kerk van Edam klinkt op Goede Vrijdag 7 april 2023 weer de Matthäus Passion van Johann Seb. Bach. 

Vanaf 14 januari start de kaartverkoop van dit muzikale evenement.

 

The Northern Consort, specialisten in oude muziek en spelend op authentieke en historische instrumenten, begeleidt de uitvoering.

Het orkest heeft een groot aandeel in het creëren van de intieme sfeer in de kerk en maakt maximaal gebruik van de goede akoestiek.

Op het podium staan het Matthäus Koor Edam en het Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts borg voor kwaliteit en intensiteit.

Het kinderkoor geeft diepte en kleur aan de uitvoering; de 16 kinderen zingen uit het hoofd alle koralen mee.

 

De veelzijdige Britse hoge tenor William Knight, solist, koorzanger en componist, is wegens groot succes van vorig jaar weer van de partij; hij zingt zowel de Evangelistenpartij als de tenoraria’s. Overige uitvoerenden zijn Pierre Mak (Christus), sopraan Marjon Strijk, Yvonne Kok alt en bariton Robbert Muuse.

 

De Edamse Matthäus-traditie telt inmiddels 40 uitvoeringen sinds Theo Ettema de eerste in 1946 dirigeerde.

Na een onderbreking eind jaren zestig, ingeluid door de restauratie van de Grote Kerk, neemt de Stichting Matthäus Passion Edam in 2001 de traditie weer op en zet met Stephen Kavelaar de ‘Edamse Matthäus’ nadrukkelijk op de kaart.  Sinds 2019 staat de uitvoering onder artistieke en muzikale leiding van Fokko Oldenhuis.

 

De Grote Kerk is de perfecte ambiance voor de uitvoering van de Matthäus Passion. De prachtige akoestiek, een aandachtig publiek en sfeervolle belichting met kaarsen zorgen zowel voor intimiteit als voor gezamenlijke beleving van de mooiste muziek van Johann Seb. Bach. 


Locatie: Grote kerk Grote Kerkstraat 57 1135 BC Edam     Bekijk kaart »
 
Tarieven: Kaartverkoop via de website start op 14 januari 2023: www.matthaus-passion.com. Kaarten à € 38,50 zijn verkrijgbaar op de voorverkoopadressen VVV Edam Damplein 1 Edam, De Kast, Lingerzijde 10 Edam, VVV Volendam Zeestraat 37 Volendam, Libris Boekhandel Het Leesteken Zuidersteeg 2 Purmerend en Nimo Boek Kerkstraat 53 Monnickendam of – mits nog voorradig - vanaf één uur voor aanvang in de Grote Kerk. U kunt via de website begunstiger worden van de uitvoering van 2023. Voor € 85,- per persoon reserveren wij voor u de beste plaatsen.
 
Soort: Concert
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner