ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

BIODIVERSITEIT-50 jaar etsen

Datum: zondag 31 maart 2024 - zondag 7 juli 2024
Tijd: 10:00 uur - 17:00 uur

BIODIVERSITEIT, een keuze uit 50 jaar etsen
 
Gea Karhof heeft in ruim 50 jaar een eigenzinnig oeuvre weten op te bouwen.
Haar werk is niet te verbinden aan een groep of beweging en dat maakt het juist zo bijzonder. Zij probeert een ‘wereld van ideeën’ te omvatten: in handgekleurde etsen die haar brede interesse weerspiegelen. De tentoonstelling is opgebouwd rond de thema’s natuur, cultuur, torens, universum en biodiversiteit. Dat zijn de inspiratiebronnen die een lijn door de tijd trekken van haar inmiddels omvangrijke oeuvre.
 

NATUUR, CULTUUR, TORENS, UNIVERSUM EN BIODIVERSITEIT
Dit zijn de delen waaruit de tentoonstelling is opgebouwd. Inspiratiebronnen die een lijn door de tijd trekken van haar inmiddels omvangrijke oeuvre. 
De vroegste etsen hebben vooral de NATUUR als onderwerp. Daarin figureren bijzondere modellen. Wanneer Gea een ervan tegenover Toetachamon tekent en deze serie ‘Lines of History’ noemt, begint het reizen naar Egypte en andere, verre cultuurgebieden. In de etsen die volgen ontstaan verbindingen tussen verschillende tijden en CULTUREN. Daaruit volgt een serie grote etsen met TORENS, belangrijk als oriëntatiepunten. Aziatische tempels worden naast de modernste architectuur geplaatst. De hedendaagse torenwedloop - steeds hoger - herinnert aan de ambitie van vroegere kathedralenbouwers. 
Boven de torens zien we al iets van het magische UNIVERSUM en wat daarin in mythologische en wetenschappelijke zin verbeeld wordt.

In deze etsen creëert Gea haar persoonlijke universum en staat de deur naar de verbeelding wijd open. 

Ook de magische kinderwereld speelt een rol in de vorm van de stripfiguren uit haar jeugd. 

Tijdens de lockdown kan zij niet reizen. Gea gaat terug naar de natuur en de strijd daarin op moleculair niveau. Een pictogram van het virus dat ons allen toen verbond, zette haar daartoe aan. Er ontstaat werk met als thema BIODIVERSITEIT. Door de microscoop ontvouwt zich een ongeziene wereld van 
micro-organismen die aantoont hoe alles met elkaar verbonden is. 
De ets ‘Wonderful world’, special gemaakt voor deze tentoonstelling, probeert alles te omvatten en de oerkracht van het leven te verbeelden. Met biodiversiteit als uitgangspunt.
Het werk van Gea Karhof is herkenbaar en trekt inmiddels omvangrijk publiek.
 


Locatie: Stadhuis Damplein 1 Edam Wij maken u erop attent dat het Stadhuis niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.     Bekijk kaart »
 
Tarieven: € 6,= p.p. met museumkaart gratis Tot en met 31 maart alleen het Coopmanshuys open op zaterdag en zondag.
 
Soort: Exposities en Concerten
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner