ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

PX Concerten en activiteiten

Datum: vrijdag 2 februari 2024 - zaterdag 8 juni 2024

Pop- en Cultuurhuis PX is een onderdeel van het Club- en buurthuiswerk Edam-Volendam. Het poppodium is lid van de VNPF (vereniging Nederlandse Podia en Festivals) en heeft een brede doelstelling en programmering. Naast landelijk en internationaal talent geven we ook veel ruimte aan lokaal en regionaal talent.

Het programma van Pop- en cultuurhuis PX bestaat voornamelijk uit muziek, theater, film en lezingen. We proberen een zo’n breed mogelijk aanbod van stijlen aan te bieden maar zijn voor een groot deel van onze programmering gericht op pop, rock, indie en songwriter muziek. In songwriter muziek zijn we specialist. Zo hebben we ook een eigen songwriters guild en hebben we al diverse grote namen op dit gebied op ons podium gehad. Qua theater bieden we veel muziektheater, cabaret en jeugdtheater en op het gebied van film programmeren we maandelijks filmhuisfilms en zo nu en dan kinderfilms, jongerenfilms en films specifiek voor senioren.

 

Agenda 2024

 

zaterdag 2 maart

Vast Countenance viert dubbel feest in de PX. Zij hebben samen met Blanco aan nieuwe muziek gewerkt met als resultaat de nieuwe EP 25. Tijdens deze avond hoort u nieuwe nummers van deze EP. Maar..zij vieren ook hun 25-jarig jubileum. Met tal van gasten die in het verleden een rol hebben gespeeld in de band worden deze avond nummers gespeeld van alle albums. Met maar liefst 18 muzikanten wordt het een bijzondere avond. 

Ticket € 15,--. Deur open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Nachtclubopstelling, dus vergeet niet uw tafels en stoelen te reserveren via CBW.

 

Zaterdag 9 maart

Tim Knol gaat op ontdekkingstocht naar verhalen over zijn favoriete liedjes en muzikanten. Tim is zijn hele leven al gek op traditionele Amerikaanse muziek, zoals soul, country, rhytm-and-blues en folkmuziek. Aan de hand van foto's en verhalen over bv Townes Van Zandt, Neil Young of Doc Watson doet Tim verslag van zijn ontdekkingen.

Ticket € 19,--. Deur open 19.30 uur, aanvang 20.30 uur. Theater.

 

Vrijdag 15 maart

Een avond genieten van een flinke dosis humor. Op een Comedytunes comedynight zie je altijd drie van de beste comedians en een MC die de avond aan elkaar praat. 

Arie Koomen. Bekend van Arie&Silvester en de Lama's. Arie brengt je in een hilarische maffe wereld.

Gerrie Smits. Is een brabander in hart en stembanden. Een verhalenverteller die binnen no time de gunfactor van het publiek te pakken heeft.

Emiel van der Logt. Hij vertelt zijn verhalen vol overtuiging en met een tastbaar gevoel van plezier en zeker niet politiek correct.

Fuad Hassen. Je wordt al vrolijk als je hem ziet en dan moeten de grappen nog komen. Hij weet de zaal feilloos om zijn vinger te winden.

Ticket € 18,--. Deur open 19.30 uur, aanvang 20.30 uur. Theater.

 

Zaterdag 16 maart

Links, zwo, drie, vier. The Dance Commanders zijn terug om een stomende rockshow zeer te zetten als eerbetoon aan Rammstein. Tien jaar geleden deeden zer het al en nu gaan ze het nog eens dunnetjes overdoen, härter, grösser und besser!

Voorprogramma: Barabas

Ticket € 17,50. Deur open 19.30 uur, aanvang 20.30 uur. Staplaatsen.

 

Zondag 24 maart

Haar gestalte is petit, maar zodra Dilana Smith (Zuid-Africa) in de huid kruipt van rocklegendes als Tina Turner, Janis Joplin of Cyndi Lauper is ze "larger than life". Ze zingt hun nummers en eigen songs. Dilana rocks: moeiteloos schakelt ze van grote hits vool vuur naar intieme balade die ontroeren. Tussen de nummers door vertelt ze in een mengelmoes van Nederlands, Engels en Zuid-Afrikaans tussen haar en haar heldinnen. Welk lied ze ook zingt; ze gaat los.

Ticket € 18,-- Deur open 14.30 uur, aanvang 15,30 uur. Zaalindeling: nachtclub, dus vergeet niet je tafel en stoelen te reserveren.

 

Zondag 31 maart

In 2002 werd in Volendam een muzikaal eerbetoon gebracht aan The Cats, in de jaren ’60 de grondleggers van wat later als de ‘palingsound’ werd aangeduid.
Het bleef niet bij dit eenmalige optreden, want de wijze waarop de “ Tribute To The Cats Band “ ( De enige echt uit Volendam ) de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven had ingeblazen vroeg om een vervolg.

‘Lea’, ‘Why’, ‘Marian’, ‘Times were when’ en niet te vergeten de wereldhit ‘One way wind’ zorgen wekelijks in het land voor een feest der herkenning.
De bezoekers van de concerten van de Tribute To The Cats Band, zijn vroeger voor een deel ook de bezoekers van de concerten van The Cats geweest. Maar bij de grote schare fans die zich inmiddels rond de band heeft verzameld sluiten zich ook steeds meer jonge mensen aan, omdat ze aan een avondje Catsmuziek veel gezelligheid en plezier beleven.

Ticket € 23,-- Deur op 17.00 uur, aanvang 19.00 uur. Staplaatsen.

 

Zaterdag 6 april

Klaar voor studentikoos feest in Volendam? PX Campus is een nieuw initiatief van PX waar we nieuwe, opkomende acts presenteren. Verwacht festivalvibes, chill zones en livemuziek. Een themafeest voor iedereen vanaf 16 jaar die in is voor een fuif.

Ticket € 20,--. Deur open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur.

 

Zaterdag 20 april

Ontdek de tijdloze magie van Paul Simons muzikale erfenis tijdens ‘The Sound of Simon: A homage to Paul Simon’s musical legacy’. Een avond vol betoverende melodieën en briljante teksten, uitgevoerd door een vijftienkoppige topband. De fenomenale vocalisten nemen je mee op een onvergetelijke reis door de soundtrack van generaties. Van de nostalgische klanken van ‘Bridge over troubled water’ tot de aanstekelijke ritmes van ‘Graceland’, dit wordt een avond vol kippenvel, gezelligheid en onvergetelijke muziek.

Ticket € 27,50. Deur open 19.30 uur, aanvang 20.30 uur. Staplaatsen.

 

Zondag 21 april

Ticket € 27,50. Deur open 14.00 uur, aanvang 15.00 uur. Nachtclubconcert, bestel uw tafeltje en stoelen.

 

Vrijdag 3 mei

ROOTS & ROMANCE III is een fris vervolg op deel II. Verwacht nieuw eigen werk, nieuwe covers, niet eerder in het theater gespeelde liedjes, maar zeker ook de inmiddels internationaal bekende songs van de band. Met avond aan avond een bewezen geweldig mooi geluid, dankzij het vooruitstrevende eigen geluidssysteem.

De muzikaliteit van dit bijzondere trio, de uitzonderlijke stem van Mell, de eigen liedjes groots en klein en de bijzondere coverversies van de roots van de band: het leverde in de aandachtige omgeving van het theater een onvergetelijke show op. Veruit de meest gehoorde reacties waren: “wat een energie, wat een stem, wat een plezier, wat een geweldig mooie avond”. 

Ticket € 26,50. Deur open 19.30 uur, aanvang 20.30 uur. Theateropstelling

 

Zondag 26 mei

Nirvana's MTV Unplugged in New York By Blanko

Legendary Albums Live presenteert de LA-Live band, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (voorheen 3JS, sinds 2019 verder als Blanko) en onder regie van Aike Dirkzwager, een indringende remake van deze een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. Een avond Nirvana waar ook de hits van ‘Nevermind’ en ‘In Utero’ als ‘Smells Like Teen Spirit’ een plek verdienen. Onderga het in deze voorstelling!

Ticket € 29,50. Deur open 19.00 uur, aanvang 20.00 uur. Zitconcert

 

Zaterdag 8 juni 

Dit evenement is onlangs verplaatst van zaterdag 27 januari naar zaterdag 8 juni.

Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum van het evenement.

Op veler verzoek en wegens groot succes doen we de show nog een keer! Viva Roxy Music! ‘A Glamorous Happening’. Op 27 januari 2024 wordt de PX te Volendam weer omgetoverd tot een ware Roxy Music-tempel.

Roxy Music, vanaf de vroege jaren 70 een inspiratiebron voor de grootste bands ter wereld en bepalend geweest voor vele muziekstromingen. In de nieuwe show 'A Glamorous Happening' voeren Glitter en glamour wederom de boventoon. Alle grote hits zullen worden gespeeld door een live band ondersteund door danseressen. Een DJ zal de avond opluisteren en beeld en fotomateriaal nemen ons mee naar een stijlvolle avond.

Ticket € 25,--. Deur open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Hoog zitten

 

* Bij concerten met Nightclubopstelling:

Tafels en stoelen reserveer je bij het CBW loket (1e Etage PX) of via (0299) 363 328.


Locatie: Pop- en Cultuurhuis PX Volendam W.J. Tuijnstraat 15 (ingang aan de Zeestraat) 1131 ZH Volendam     Bekijk kaart »
 
Tarieven: Gratis of Tickets via de website. Bij concerten met Nachtclubopstelling: Tafels en stoelen reserveer je bij het CBW loket (1e Etage PX) of via (0299) 363 328.
 
Soort: Culturele activiteiten
Telefoon: 0299 – 36 33 28
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner