ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Evenementen

Edam-Volendam is volop in beweging. Op deze evenementen-agenda vindt u activiteiten uit de regio Edam-Volendam.


Edams Museum

Datum: dinsdag 18 augustus 2020 - zondag 1 november 2020
Tijd: 12:30 uur - 16:30 uur

Edams Museum toch nog open!

Het Edams Museum is vanwege de Coronacrisis een groot deel van het seizoen gesloten geweest. Helaas kon de nieuwe expositie in het Stadhuis niet getoond worden aan het publiek. Maar gelukkig kon het Stadhuis begin juli, coronaproef, toch nog open!

Daarna was het best een uitdaging om het Coopmanshuys met de smalle trappen veilig te maken voor bezoekers en gastheren en -vrouwen. Het is gelukt en het Coopmanshuys kon eind juli ook open.
Niet alleen is er hard gewerkt aan de veiligheidsmaatregelen, maar ook is een prachtige jurk vervaardigd van de folklore stoffen die we in het Coopmanshuys hebben. Deze jurk heeft niet alleen een zonnige uitstraling, maar vormt tevens een mooie combinatie met de kasten waarin de stoffen worden geëtaleerd. Zie de foto!

Dan wordt er ook al hard gewerkt aan een nieuwe tentoonstelling over de Nederlandse kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp. Nadere info volgt!

Kijkt u ook op onze website www.edamsmuseum.nl voor bijzonderheden zoals de openingstijden; dat u niet hoeft te reserveren, maar wel rekening houdt met de noodzaak dat wij een beperkt aantal bezoekers kunnen toelaten.
 


Locatie: Edams Museum Damplein 8 Edam     Bekijk kaart »
 
Tarieven: Open van di - zo 12.30-16.30, maandag gesloten
 
Soort: Museum
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner