Mozart Requiem

Datum: zaterdag 2 november 2019

Schoonheid en emotie

Mozart's Requiem is één van de meest bekende en beroemde werken uit de klassieke muziek. Het was zijn laatste werk en hij stierf voordat hij het had kunnen voltooien. Dat zal er ongetwijfeld toe hebben bijgedragen dat het een emotioneel requiem is geworden. Het is dan ook toepasselijk dat Zang Edam het uitvoert op de avond van Allerzielen.

In het voorprogramma kunt u luisteren naar composities van Mendelssohn, Bach en Mozart.

Zang Edam is een gemengd oratoriumkoor van zo'n zestig leden. Het koor bestaat sinds 1883 en sinds eind 2015 heeft dirigent Benjamin Bakker de leiding.

Locatie: Grote Kerk Edam     Bekijk kaart »

Tarieven: Kaarten voorverkoop € 27,50 via www.zangedam.nl of bij Marianne Gorter Schoonheidssalon; Kathelijne's Trouvailles; VVV Edam; Boekhandel Jan Cas Sombroek Volendam. Bij aanvang in de Grote Kerk à € 30,00

E-mail adres: secretaris@zangedam.nl