Pianowandeling

Datum: zondag 29 mei 2022

PianoWandeling Edam organiseert op zondag 29 mei onder de noemer “Rondje in de Kerk” een divers muzikaal programma in de Grote Kerk te Edam.  Van 11.00 tot 16.00 uur zal een keur aan pianisten en diverse muzikanten een muzikale carrousel vormen op een aantal plekken in onze mooie kerk.  Bezoekers kunnen in, uit en rondlopen, toegang is gratis. Elk half uur zal er afwisselend in de kerk gemusiceerd worden. En natuurlijk zal ook het prachtige orgel hierbij worden betrokken.

programma “Rondje in de Kerk”

Vanaf 10.30 uur zijn de deuren van de kerk geopend. Terwijl u binnenloopt kunt u al genieten van de klanken van de Steck pianola die door de Nederlandse Pianolavereniging volledig is gerestaureerd.  Dit 100 jaar oude maar in fabrieksnieuwe staat verkerende instrument speelt met zijn papieren muziekrollen, die door het trappen op pedalen in beweging worden gebracht.

11:00 uur       Inleiding “spreekstalmeester” Ton Meijer, hij praat de dag aan elkaar…

11:10 uur       Evan Boogerd bespeelt het kerk orgel : Johann Gottfried Walther (1684-1748)

11:30 uur       Yvo Verschoor vertelt en begeleidt op z’n eigen Blüthner vleugel historische filmbeelden van Edam/Volendam.

12:00 uur       Sean Morgan-Rooney speelt Berio, Ravel, Stravinsky

12:30 uur       Evan Boogerd speelt Calliope Tsoupaki en improviseert op het kerk orgel

13:00 uur       Tatiana Koleva bespeelt de cactus

13:30 uur       Ringo Maurer speelt ragtime en jazz uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

14:00 uur       Jan van Gilse’s opera “Thijl”, o.l.v. Anthony Heidweiller met 2 vocalisten, pianist en strijkkwartet. Ter gelegenheid van het herdenkingsjaar 1572 , de                               ‘geboorte van Nederland’,  zullen er delen uit deze opera ten gehore worden gebracht.

14:45 uur       Feico Deutekom speelt Frahm , Sakamoto, Richter, Rani en Glass

15:30 uur       Tatiana Koleva speelt op marimba percussiemuziek van Reich, Xenakis, Cage

16:00 uur       Ringo Maurer zingt en begeleidt zichzelf op concertina

16:30 uur       borrel ter afsluiting, begeleidt door salonorkest Rien va plus met pianola