GEZIEN DE ONTWIKKELINGEN RONDOM CORONA (COVID-19) ZAL UIT VOORZORG HET KANTOOR GESLOTEN ZIJN TOT NADERE BERICHTGEVING.

The American Dream

Datum: donderdag 14 mei 2020

The American Dream

Architectuur voor een ideale samenleving

Lezing door Suzanne Roelofs

De Verenigde Staten waren in de 20e eeuw voortrekkers op het gebied van architectuur en stedenbouwkundige trends. Typisch Amerikaanse ontwikkelingen: de wolkenkrabber, nieuwe technische ontwikkelingen, snelwegarchitectuur, grote winkelcentra buiten de steden. Er was een sterk geloof in de maakbare samenleving. Maar kan je een samenleving vanaf de tekentafel ontwerpen? En wat waren de grootste successen? En niet te vergeten, waar ging het soms mis en wat kunnen we daar van leren?

Deze trends hebben een enorme invloed gehad op de ontwikkeling ook van Nederlandse steden en ons denken over stedenbouw. Suzanne Roelofs zal ingaan op deze ontwikkelingen aan de hand van voorbeelden uit heel Amerika. En naast de bekende architectuur van toparchitecten, komen ook minder bekende, maar niet minder opvallende voorbeelden aan bod.

Locatie: Kerkgebouw De Swaen Voorhaven 135 Edam     Bekijk kaart »

Tarieven: Leden NUT gratis, niet-leden € 5,= per persoon

Soort: Lezing