ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Omgeving

Wandelend of fietsend over De Dijk met een voortdurend uitzicht over het IJsselmeer wordt ook de natuurmens in de bezoeker aan Edam-Volendam wakker geschud. En trekt men een stukje verder Waterland in dan valt er veel te genieten van de graslanden die rijk zijn aan weidevogels, eenden, ganzen en zwanen. In de moerasgebieden en rietlanden huizen ook vele vogelsoorten in grote aantallen en vindt men een grote diversiteit in heideplanten, mossen, riet en grassen.   

Bij de VVV kunt u zich laten informeren over verschillende wandel- en fietsroutes. Ook fietsverhuur kan VVV Edam-Volendam voor u regelen.


Ecologisch park

Omdat er steeds meer Waterlands landschap verdwijnt vanwege noodzakelijke bebouwing en modernisering, zijn tussen Edam en Volendam twee ecologisch beheerde parkjes aangelegd met alle elementen die bij zo’n veenweidegebied horen: drasse graslanden, bloemrijke oevers, open water en riet en op enkele plekken kleine boselementen. Een goede waterhuishouding is voor het park van groot belang. In het park vindt u borden waarop een en ander uitgelegd wordt.


Soort: Natuur
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner