ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Omgeving

Wandelend of fietsend over De Dijk met een voortdurend uitzicht over het IJsselmeer wordt ook de natuurmens in de bezoeker aan Edam-Volendam wakker geschud. En trekt men een stukje verder Waterland in dan valt er veel te genieten van de graslanden die rijk zijn aan weidevogels, eenden, ganzen en zwanen. In de moerasgebieden en rietlanden huizen ook vele vogelsoorten in grote aantallen en vindt men een grote diversiteit in heideplanten, mossen, riet en grassen.   

Bij de VVV kunt u zich laten informeren over verschillende wandel- en fietsroutes. Ook fietsverhuur kan VVV Edam-Volendam voor u regelen.


Heitje van Katham

Aan de rand van Volendam bevindt zich de molen van Katham, vanwaar u over een geasfalteerd wandelpad richting Hotel Volendam loopt. Langs dit pad ligt het Heitje van Katham, een van de oudste Nederlandse veenheitjes, rond 1400 ontstaan. Veenmossen groeien hier boven het land uit als sponsachtige kussens. Er groeien struikhei, dophei en kraaihei in wisselende combinaties. Lavendel is er te zien, tormentil, tandjesgras en moerasviooltjes. Met een beetje geluk ziet u een zilveren maan vliegen, een in ons land zeldzame vlindersoort. U mag het heitje van Katham niet betreden, maar kunt het vanaf het pad goed overzien.


Adres:
Achterdichting 3A, 1145 PX Katwoude     Bekijk kaart »
 
Soort: Natuur
Telefoon: 088 006 4400
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner