ContactVVV WinkelOpeningstijdenRoute
Nederlands  English

Omgeving

Wandelend of fietsend over De Dijk met een voortdurend uitzicht over het IJsselmeer wordt ook de natuurmens in de bezoeker aan Edam-Volendam wakker geschud. En trekt men een stukje verder Waterland in dan valt er veel te genieten van de graslanden die rijk zijn aan weidevogels, eenden, ganzen en zwanen. In de moerasgebieden en rietlanden huizen ook vele vogelsoorten in grote aantallen en vindt men een grote diversiteit in heideplanten, mossen, riet en grassen.   

Bij de VVV kunt u zich laten informeren over verschillende wandel- en fietsroutes. Ook fietsverhuur kan VVV Edam-Volendam voor u regelen.


Omgeving Edam-Volendam

Gaat u met de fietst wat verder noordwaarts dan rijdt u langs de dijken naar Hoorn of misschien wel Enkhuizen of westelijk dwars door de weilanden van Waterland en de Purmer, waar authentieke boerderijen en verstilde dorpjes als Kwadijk, Middellie en De Rijp doen denken aan vervlogen jaren. Of u fietst juist de andere kant uit langs de Dijk via Katwoude naar Monnikendam. In het achterland pedaleert u tussen de vele weidevogels door naar bijzondere landelijke dorpjes als Holysloot, Zuiderwoude en Ransdorp. Volgt u de dijk helemaal door tot het eind dan komt u uit bij markant Marken, waar u met de fiets op de boot terug kunt keren naar Volendam.


Adres:
Zeevang     Bekijk kaart »
 
Soort: Natuur
BannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBannerBanner